Laguna Phuket Tri-Fest 22.-29.11.2014

17.11.2014-2.12.2014

Syy miksi otettiin Phuket kohteeksi, oli kaksi viikonloppua käsittävä triathlon festivaali jota haluttiin mennä katsomaan. Tämä siis siksi että laji on ollut omana harrastuksena ”muutaman” vuoden ja tuolla oli tiedossa kisat joissa oli lähtölistoilla ihan maailman kärkinimiä joiden menoa oli hauska mennä katsomaan ihan lähietäisyydeltä. Näistä maailman nimistä kiinnostavin oli ehdottomasti Chris McCormack joka oli ilmoittautunut molempien viikonloppujen lähtöihin, mutta valitettavasti Macca ei kisannut lopulta kummassakaan 🙁  No eikä mitä, olihan tuolla kovia naamoja silti viivalla. Laguna Phuket Triathlon Winner’s Wall vuosien varrelta.

Kisat siis oli kahtena viikonloppuna, ensin perinteinen Laguna Phuket triathlon jossa kisattiin vähän häröillä matkoilla (1.8K swim – 55K bike – 12K run) ja toisena viikonloppuna oli ohjelmassa Challenge sarjan puolimatkan kisa (1.9K swim – 90K bike – 21K run). Näiden ohessa kisattiin pari ”ei niin vakavaa” kisaa, eli 6km FunRun ja 1,4km avovesiuinti. Lisäksi lapsille oli myös oma Thanyapura Junior Challenge -kisansa joka me missattiin täysin. Tarkemmin kisoista seuraavilta sivuilta http://www.challengelagunaphuket.com/tri-fest-races/

Sen verran kuitenkin itselläkin poltteli että me molemmat osallistuttiin FunRun kisaan. Kisa kustansi huimat 10€ per nassukka ja sisälsi chip ajanoton, hyvät huollot, makeimman evör saamamme mitalin, t-paidan ja vielä pisteenä iin päälle lyhykäisen jalkahieronnan maaliintulon jälkeen! Tuossa sai vastinetta rahalle aika kivasti ja kisa oli todella makeissa puitteissa. Meillä molemmilla kisa meni tälläin kylmiltään ja toipilaana aivan loistavasti, M köpötteli juuri ja juuri yli 30 min ja T rapiat 36 min.

2014-11-23 11.56.36

Hienot kahdelle puolelle painetut mitalit saatiin palkinnoksi ”uroteosta”

Ja eikä M pystynyt olemaan pois tuosta avovesiuintikisastakaan. Tämäkin tapahtuma oli hintansa väärti, chip ajanotto, uimalakki ja juomahuolto sisältyi o€ osallistumiseen. 🙂 M:n suoritus sitten itse kisassa oli pohjanoteeraus, mutta pistetään nyt tämä vaativan kelin (kohtuullinen aallokko) ja voimattomuuden piikkiin joka sairastelu oli tuonut mukanaan. Mutta kiva oli osallistua siltikin. Aikaa tähän 1,4km räpiköintiin sai kulumaan reilut 27 min. Yäk!

2014-11-27 14.36.40

1,4km mittainen työmaa edessä…

2014-11-27 15.03.49

Lähtöryysistä

2014-11-27 15.52.11

Yhteiskuva uimareista uinnin jälkeen. Tai siis osasta – niistä jotka oli vielä paikalla kun viimeisetkin oli tullut maaliin.

lpt_2014No, mutta tämä näistä amatöörien puuhasteluista. Visiitin päätarkoitus oli kuitenkin oikeiden urheilijoiden kisojen seuraaminen ja ison tapahtuman tunnelma. Ekan kisan kärkikolmikot oli WPRO: Parys Edwards, Belinda Granger, Katja Rabe ja MPRO: Massimo Cigana, Alberto Casadei, Mitchell Robins.. Miesten puolella Italialaiskaksikko tuli käs kädessä maaliin jakaen näin voiton. Kisa oli pyöräreitin ja kelin ansiosta hyvin vaativa, mutta kovaa porukka painoi.

2014-11-23 09.04.59

Asenne kohdillaan.

2014-11-23 09.12.40

Ja tässä sitten ryhti kohillaan.

2014-11-23 09.25.12

Kilpailussa voittajat pääsivät juoksemaan maalisuoran norsuvauvan kanssa (tai kuuluttaja ainakin kutsui tuota vauvaksi). Norsu voitti kärsän mitalla.

2014-11-23 09.26.19

Ronsutuuletusta! Leikkisä kaveri, osasi ottaa yleisönsä.

2014-11-23 09.46.46

Voittajakolmikot podiumilla!

challengeSeuraavana viikonloppuna oli sitten isompi Challenge sarjan kisa jossa oli jo rahapalkinnotkin kohdillaan. Tämä olikin urheilijoille se tärkeämpi kisa vaikka edellinen olikin se perinteinen Laguna Phuket Triathlon. Täällä ei tarvinnut odottaa käsikädessä maaliintuloja. Kisan kärkikolmikot oli kovaa kamaa, WPRO: Melissa Hauschildt, Parys Edwards, Radka Vodickova ja MPRO: Ruedi Wild, Fredrik Croneborg, Luke McKenzie.

2014-11-30 06.37.32

Miesten ikäsarjaurheilijoita juuri startannut.

2014-11-30 06.45.28

MPRO porukkaa rantautuu merestä ja siirtyy viimeiselle 600m osuudelle joka uitiin pienen laguunin yli vaihtoalueelle.

2014-11-30 09.10.41

Kisan voittaja ja kakkonen lähti kutakuinkin yhtä jalkaa juoksuosuudelle. ei tosin kärjessä tässä kohtaan.

2014-11-30 09.32.02

Paljoks kello on? Naisten voittaja lähtee juoksuosuudelle, selkeessä johdossa jo tässä vaiheessa.